În perioada 22-25 martie, în cadrul Universității de Stat din Moldova, s-a desfășurat Olimpiada Republicană la Biologie, cu participarea a 175 de elevi din întreaga țară. Evenimentul de amploare a fost organizat de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a Ministerului Educației și Cercetării în colaborare cu membrii Consiliului Olimpic Republican și ai Juriului, cu suportul Universității de Stat din Moldova. Olimpiada este un eveniment de reper în calendarul școlar, oferind elevilor pasionați de biologie o platformă de exprimare a cunoștințelor și abilităților. Prezentă la festivitatea de deschidere, Nadejda Velișco, Secretar general al Ministerului Educației și Cercetării a felicitat participanții pentru performanțele acumulate până la această etapă.

Cei 39 de elevi care au demonstrat performanțe deosebite în cadrul probei teoretice și a celei experimentale își fac studiile în cadrul unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Edineț, Fălești, Hâncești, Ocnița, Orhei, Sângerei, Strășeni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

O contribuție notabilă în buna organizare a olimpiadei o are, tradițional, Facultatea de Biologie și Geoștiințe a USM, prin implicarea dlui Mihail Leșanu, dr., conf. univ., președinte al Consiliului Olimpic Republican la Biologie, a studenților voluntari, a profesorilor și cercetătorilor specialiști în domeniu, care au organizat un seminar metodic și vizite în laboratoarele facultății

Published marţi, 26 martie 2024
Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved