În data de 8 noiembrie 2023, în cadrul Centrului de Genetică Funcțională, Facultatea de Biologie și Geoștiințe, s-a desfășurat Seminarul științific „Managementul durabil al agroecosistemelor de floarea-soarelui: probleme și soluții”, organizat în cadrul proiectului de cercetare Studii genetico-moleculare și biotehnologice ale florii-soarelui în contextul asigurării managementului durabil al ecosistemelor agricole, coordonat de doamna academician Maria Duca.

La eveniment au participat echipa de proiect, decanul facultății Vitalie Sochircă, dr., conf. univ., dl Mihail Machedon, președintele Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante, dl Vasile Pojoga, vicepreședintele CSTSP, precum și o delegație de savanți de la Universitatea Agricolă Inner Mongolia din China, aflați într-o vizită de lucru în cadrul unui proiect de colaborare bilaterală cu Centrul de Genetică Funcțională.

Seminarul a avut drept obiectiv de bază discutarea și diseminarea principalelor rezultate ale proiectului, reflectate în 5 rapoarte prezentate de echipa CGF și 3 rapoarte ale oaspeților din China.

În concluzia evenimentului s-a decis consolidarea colaborării USM cu colegii din China, semnarea unui nou acord de colaborare în domeniul studiului florii-soarelui, a patogenilor specifici culturii, metodelor de combatere, eficientizarea programelor de ameliorare a potențialului genetic al acestei importante plante oleaginoase etc., schimbul de cunoștințe și experiență, realizarea unor mobilități bilaterale ale doctoranzilor și cercetătorilor.

Published luni, 13 noiembrie 2023
Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved