Patricia Moraru şi Alexandr Cozlov, studenţi la USM, Facultatea de Biologie și Geoștiințe au fost în mobilitate academică la 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐎𝐫𝐚𝐝𝐞𝐚, 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚, 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐆𝐞𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞, 𝐓𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦 𝐬̦𝐢 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭, şi ne relatează impresiile pe care şi le-au format:

“Mobilitatea noastră academică a fost o perioadă plină de aventuri, cunoaștere și creștere personală.

Dorim să evidențiem cât de recunoscători suntem că am avut ocazia de a studia într-un oraș atât de frumos și încântător precum Oradea. De la primele momente petrecute în acest oraș, am fost captivați de arhitectura impresionantă și de oamenii prietenoși pe care i-am întâlnit. Fiecare colț de stradă, fiecare clădire veche avea o poveste fascinantă de spus.

La facultate, am fost întâmpinați cu brațele deschise de către cadrele didactice și studenți. Am avut oportunitatea unică de a învăța de la profesori cu experiență, pasionați de domeniul geografiei și dornici să-și împărtășească cunoștințele și expertiza lor. Aplicaţiile de practică au fost interesante, interactive și provocatoare, oferindu-ne o perspectivă nouă și mai largă asupra geografiei și a problemelor globale. A fost o perioadă plină de aventuri și descoperiri incredibile, în care am avut ocazia să explorăm munții Ciucaș, Bucegi, Făgăraș și multe alte locații. Am învățat despre formarea reliefului montan, despre impactul activităților umane asupra mediului și despre importanța conservării și protejării acestor ecosisteme valoroase.

Una dintre cele mai valoroase aspecte ale experienței noastre de mobilitate academică a fost interacțiunea cu studenții internaționali din întreaga Europă. Am avut șansa de a forma prietenii valoroase și de a învăța despre culturi și tradiții diferite, participând la evenimente sociale și academice organizate de Universitatea din Oradea. Recomandăm cu căldură tuturor studenților să profite de oportunitățile oferite de programul Erasmus+ și să exploreze lumea învățării și aventurii.”

Sursa:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Dk794u5aFXP9pZXuaHZDsQPHQ8Uq2CFGgrQCtaQdNA37N57yxFSfuGs5Nzdm1Jndl&id=100085063121320&mibextid=qC1gEa

Published vineri, 28 iulie 2023
Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2023 © All Rights Reserved