Evenimentul, co-organizat de către Society of Applied Sciences Moldova și Universitatea de Stat din Moldova, s-a desfășurat în data de 25 mai, începând cu orele 14.00 în incinta blocului II al USM. În deschiderea ședinței, Dl decan al Facultății de Biologie și Geoștiințe, dr., conferențiar universitar, Vitalie Sochircă, a salutat prezența celor peste 50 de elevi.

În cadrul unui panel de discuții elevii au avut posibilitatea de a interacționa direct cu profesioniști, care activează în domeniul STEM în Republica Moldova. Invitați speciali ai evenimentului au fost: dr. Anna Moldovan – cercetătoare științifică superioară, Laboratorul Sistematică și Filogenie Moleculară, Institutul de Zoologie, lectoră universitară, Universitatea de Stat din Moldova; dr. Natalia Ușurelu – cercetătoare științifică coordonatoare și medică geneticiană de categorie superioară în cadrul Laboratorului de Profilaxie a Patologiilor Ereditare, Centrul de Sănătate și Genetică Medicală al Institutului Mamei și Copilului; dr. Cârlig Sergiu – cercetător științific superior în cadrul Laboratorului de Fotonică Cuantică, Institutul de Fizică Aplicată; dr. hab., conferențiar cercetător, Kulcițki Veaceslav – șef de laborator, Laboratorul Chimia Compușilor Naturali și Biologic Activi, Institutul de Chimie.

La finalizarea întrunirii elevii au vizitat Centrul de Genetică Funcțională din cadrul Facultății de Biologie și Geoștiințe și Laboratorul de micropropagare a culturilor vegetale VitroHUB

Published marţi, 20 iunie 2023
Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2023 © All Rights Reserved