În cadrul evenimentului 𝑺𝒕𝒖𝒅𝒆𝒏𝒕 𝑼𝑺𝑴 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒐 𝒛𝒊, elevii pasionați de biologie au avut posibilitatea să cunoască diversitatea ofertei educaționale a facultății Biologie și Pedologie. Pe 7 aprilie, peste 40 de elevi de la Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu-Prim” împreună cu profesoara de biologie dna Tatina Platon s-au familiarizat cu programele de studii ale facultății dar au si realizat și un șir activități practice în laboratoarele didactice ale departamentului Biologie și Ecologie.
Dl. dr., conf. univ. Boian Ilie, șef departament Științele Solului,  Geografie, Geologie, Silvicultură și Design a prezentat liceenilor de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău programele de studii acoperite de acest departament. Elevii s-au arătat interesați de programul Arhitectură peisajeră și amenajarea spațiilor verzi.
Vineri, 14 aprilie, un grup de absolvenți ai clasei a 12-cea din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Chișinău,  însoțiți de dna Bîtcă Lilia, profesor de biologie, grad didactic superior, ghidați de șeful Departamentului Biologie și Ecologie, dna Bîrsan Ana, dr., conf. univ.  au descifrat tainele culturii in vitro a țesuturilor.